Korps Rijdende Artillerie

Korps Rijdende Artillerie

De Gele Rijders, Artillerie, 't Harde, Rijders, Rijdende Artillerie, Korps Rijdende Artillerie.

Beëdiging KRA

Op donderdag 20 augustus heeft een beëdiging plaats gevonden voor het personeel van het Vuursteuncommando. Normaliter wordt het nieuwe  personeel in één ceremonie beëdigd, echter vanwege COVID-19 is besloten om het personeel van het Korps Rijdende Artillerie en het personeel van het Korps Veldartillerie in twee aparte ceremonies te beëdigen. Dit om de 1,5 meter afstand te kunnen handhaven. Tevens warens de Kolonel van het Korps en de oud-KC’n en oud KA-n niet aanwezig om de aantallen te beperken. 

Op de donderdagochtend stond een kleine afvaardiging van de HKbt en de Cbt gereed om getuige te zijn van dit bijzondere moment. Tevens was, naast de familie van de te beëdigen militairen, ook de burgemeester van Elburg aanwezig. 


De bereden standaardwacht stond onder leiding van de Lkol Huijsman,  waarbij het standaard te paard gedragen werd door de Korpsadjudant. De Korpscommandant, de Lkol ten Horn, nam de eed of belofte af bij het personeel. Speciaal bij deze ceremonie was dat, nadat het personeel van het KRA was beëdigd, ook nieuw personeel bij de Militaire Juridische Dienst (MJD) werd beëdigd op het standaard van het KRA.


Na het Rijderslied, een toespraak van de Korpscommandant en het ten gehore brengen van het Wilhelmus kwam er een einde aan een geslaagde en waardige ceremonie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.