Korps Rijdende Artillerie

Korps Rijdende Artillerie

De Gele Rijders, nieuws, media, archief

Veteranen

Veteranen Korps Rijdende Artillerie

Sinds 7 april 2010 is er de Stichting Veteranen Korps Rijdende Artillerie, kortweg: Veteranen KRA. Het doel van de stichting is het behartigen van de belangen van de veteranen en post-actieven van het Korps Rijdende Artillerie in de ruimste zin van het woord. Onder veteranen van het Korps Rijdende Artillerie worden verstaan de militairen en de gewezen militairen en de gemilitariseerde burgers die bij vredesmissies betrokken zijn geweest, zowel binnen als buiten het verband van de Verenigde Naties, terwijl hij/zij registratief was ingedeeld bij het Korps Rijdende Artillerie en/of geplaatst was bij de 11e Afdeling Rijdende Artillerie.

Het bestuur wil natuurlijk een zo volledig mogelijk overzicht van de veteranen van het Korps krijgen. Wij roepen daarom belangstellenden op om zich aan te melden bij de secretaris van de stichting. Dit kan via onderstaand (email)adres:

Lkol (R) b.d. Frans Dirks
Postbus 1000
8084 ZX ’t Harde
Email: fjmdirks@veteranen.nl

Vrijwillige donaties aan de Stichting zijn natuurlijk van harte welkom! Het bankrekeningnummer is NL08RABO0156248190 t.n.v. St. Veteranen KRA.

 

 

Hieronder de facebook feed van Korps rijdende Artillerie:

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Noteer alvast in de agenda ... See MoreSee Less

Noteer alvast in de agenda

Stichting Veteranen Korps Rijdende artillerie wenst alle veteranen een fijne dag in deze bijzondere tijd!!
Waar we eigenlijk met z'n allen op het Malieveld hadden willen zijn om de waardering van vele mensen in ontvangst te nemen en met oude maten herinneringen op te halen. Zo steunen we elkaar om mooie en minder mooie tijden te herinneren en te verwerken.

FIJNE VETERANENDAG !!!

Op naar volgend jaar 🙂
... See MoreSee Less

Stichting Veteranen Korps Rijdende artillerie wenst alle veteranen een fijne dag in deze bijzondere tijd!!
Waar we eigenlijk met zn allen op het Malieveld hadden willen zijn om de waardering van vele mensen in ontvangst te nemen en met oude maten herinneringen op te halen. Zo steunen we elkaar om mooie en minder mooie tijden te herinneren en te verwerken. 

FIJNE VETERANENDAG !!! 

Op naar volgend jaar :)

Comment on Facebook

respect pik

Mooie tekst maat😜

Update REÜNIE Kra 2020

ivm de nog lopende Corona pandemie is besloten om in september alle grotere feest- en reünie activiteiten rond ons vuursteunbolwerk te annuleren en dat dit ook onze KRA reünie raakt. Dit vinden we jammer, maar zien dit ook als het enige mogelijk besluit in deze tijd. We gaan nu nadenken over wanneer en in welke vorm een reünie weer een reële optie is.
... See MoreSee Less

Update

Nlvd 2020

Als gevolg van de corona-crisis volgen maatregelen en afzeggingen van evenementen elkaar in snel tempo op. De vraag is daarom aan de orde of de Nederlandse Veteranendag nog wel doorgaat op 27 juni a.s.

Daarover het volgende:
Op donderdag 2 april heeft het Dagelijks Bestuur van het Nationaal Comité Veteranendag moeten besluiten dat een feestelijke Nederlandse Veteranendag zoals we die al vijftien jaar kennen, niet wenselijk en mogelijk is. Dat betekent een afgelasting van alle fysieke delen van de dag: het evenement op het Malieveld, het defilé voor Z.M. de Koning, de medaille-uitreiking op het Binnenhof, de openingsceremonie in de Ridderzaal en de fly-past. Het campagneteam van het Nationaal Comité Veteranendag werkt nu een alternatief, niet-fysiek, programma uit.

Op 15 april a.s. zal het comité daarover beslissen en volgt nadere informatie.

Drs. Jaap Smit
Voorzitter Nationaal Comité Veteranendag

The post Corona en de Nederlandse Veteranendag 2020 appeared first on Nederlandse Veteranendag.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Verschrikkelijke jammer.maar begrijpelijk

Charles Leyenaar, helaas voor jou.

Ben benieuwd welk alternatief men in gedachten heeft. Er is jgenoeg beeldmateriaal beschikbaar van alle missies en oorlogen waaraan Nederlandse militairen hebben deelgenomen..Daar zou men een mooie documentaire van kunnen maken,die op de middag van 29 juni uitgezonden kan worden op tv.Met interviews van veteranen,die daarbij aanwezig zijn geweest.En doorspekt met beelden van defiles van de afgelopen jaren.

Load more