Korps Rijdende Artillerie

Korps Rijdende Artillerie

De Gele Rijders, nieuws, media, archief

Veteranen

Veteranen Korps Rijdende Artillerie

Sinds 7 april 2010 is er de Stichting Veteranen Korps Rijdende Artillerie, kortweg: Veteranen KRA. Het doel van de stichting is het behartigen van de belangen van de veteranen en post-actieven van het Korps Rijdende Artillerie in de ruimste zin van het woord. Onder veteranen van het Korps Rijdende Artillerie worden verstaan de militairen en de gewezen militairen en de gemilitariseerde burgers die bij vredesmissies betrokken zijn geweest, zowel binnen als buiten het verband van de Verenigde Naties, terwijl hij/zij registratief was ingedeeld bij het Korps Rijdende Artillerie en/of geplaatst was bij de 11e Afdeling Rijdende Artillerie.

Het bestuur wil natuurlijk een zo volledig mogelijk overzicht van de veteranen van het Korps krijgen. Wij roepen daarom belangstellenden op om zich aan te melden bij de secretaris van de stichting. Dit kan via onderstaand (email)adres:

Lkol (R) b.d. Frans Dirks
Postbus 1000
8084 ZX ’t Harde
Email: fjmdirks@veteranen.nl

Vrijwillige donaties aan de Stichting zijn natuurlijk van harte welkom! Het bankrekeningnummer is NL08RABO0156248190 t.n.v. St. Veteranen KRA.

 

 

Hieronder de facebook feed van Korps rijdende Artillerie:

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Korps Rijdende Artillerie

Ultimate Dragon: 500 specialisten, 250 tactische voertuigen en 80 containers…

De 41e Afdeling Artillerie oefent op dit moment op een van de grootste en meest uitdagende terreinen die het Europese continent te bieden heeft: de Military Training Area Alvdalen in Zweden. Op de parkeerplaatsen staan naast de Pantser Houwitser onder meer: 120mm mortieren, 81mm mortieren op wiel- en rupsvoertuigen, WLS-en, Pantser Rups Bergers (PRB), Fenneks, Tactische (VIKING) Ambulances en Boxers. Voor het eerst staat de gehele Nederlandse vuursteunketen op de mat.

In het terrein ziet de waarnemer (Forward Observer) een vijandelijk doel. Zijn commandant besluit het doel uit te schakelen met de toegewezen mortierbatterij. De Call For Fire (CFF) klinkt over de radio naar het vuurleidingscentrum; “Adjust fire, over!” Het coördinaat wordt in een rekencomputer van de vuurleider verwerkt en omgezet naar de juiste data om de stukken op doel te richten. “Guns ready!”, de waarnemer antwoord met: “Fire!”. De granaten verlaten met een oorverdovende klap het mortierstuk en landen 40 seconden later in het doelgebied.

Tijdens de oefening Ultimate Dragon staan 3 zaken centraal: het trainen van de vuursteunketen; het testen en valideren van innovaties en nieuwe Standard Operating Procedures (SOP’s) en bovenal, een veilige uitvoering.

De oefening duurt nog tot 26 mei.

Phoenix OOCL Korps Commandotroepen Vuursteun Commando
... See MoreSee Less

3 days ago

Korps Rijdende Artillerie

500 specialisten, 250 tactische voertuigen en 80 containers.

De grond trilt als de eerste Houwitser van 60 ton van de dieplader afrijdt. De 41e Afdeling Artillerie ontplooit in een van de grootste en meest uitdagende oefenterreinen die het Europese continent te bieden heeft: Military Training Area Älvdalen in Zweden. Voor het eerst staat de gehele Nederlandse vuursteunketen op de mat in een joint fires oefening.

In deze oefening staan drie pijlers centraal: het trainen van de vuursteunketen; het testen en valideren van innovaties en nieuwe procedures en bovenal, een veilige uitvoering. Het wereldbeeld is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. De focus ligt ligt hierdoor op onze eerste hoofdtaak: het verdedigen van ons eigen grondgebied. Oefenen voor dit grootschalig conflict is hierbij van groot belang, waardoor innoveren, aanpassen en trainen noodzaak blijft. De aanschaf en de implementatie van de Multi Mission Radar (MMR) en de Puma Unmanned Aerial System (UAS) voor doelsopsporing, het gebruik van ingemeten navigatiepunten en de lange dracht GPS-geleide Excalibur munitie binnen de oefening Ultimate Dragon 2019 (ULDR19) zijn hier leidende voorbeelden van.

Waar het in deze oefening om draait is het combineren van verschillende vuursteun platvormen om de uitwerking op vijandelijke doelen zo groot mogelijk te maken. Ondersteunend aan het gevecht van de Brigades, Special Forces en het Korps Mariniers is de Nederlandse vuursteunketen vanaf de logistieke achterban tot aan de waarnemer aan de frontlinie een onmisbare force multiplier voor de manoeuvre commandant : Joint Fires!
... See MoreSee Less

4 days ago

Korps Rijdende Artillerie

One round, One hit. Spectaculaire treffer Excalibur granaat, op de cm nauwkeurig. Goed om in de bewapening te hebben. ... See MoreSee Less

55 inch touchscreen van de week door een bedrijf uit Utrecht geschonken voor Nederlandse veteranendag in den haag 👍👍👍
Voor in de stand van de artillerie

Hij werkt perfect nu alle foto’s in mappen doen en op het grote scherm plaatsen en info over kra en kva

Op naar 29 juni 💪💪💪💪💪💪
... See MoreSee Less

55 inch touchscreen van de week door een bedrijf  uit Utrecht  geschonken voor Nederlandse veteranendag in den haag 👍👍👍 
Voor in de stand van de artillerie 

Hij werkt perfect nu alle foto’s in mappen doen en op het grote scherm plaatsen en info over kra en kva 

Op naar 29 juni 💪💪💪💪💪💪

Comment on Facebook

gelukt toppert

Misschien kan je hier wat mee

View more comments

Load more